torsdag 22 juli 2010

Barnförsäkring?

Helt idiotisk fråga kanske men ska man försäkra sina barn? Gör folk i allmänhet det? Kostar en del ju. Jag har som sagt ingen sus. Det är ju gratis sjukvård i det här landet vad jag vet. Och går saker sönder har man väl hemförsäkringen som täcker. Jag fattar inte.

Hilfe!

7 kommentarer:

  1. Jag tror många skaffar bara för att man ska ha det allra bästa för sitt barn, alltid... vilket nog slås mycket mynt av från försäkringsbolagen. :/

    Vi hade/har någon form av pytte-människa-försäkring som vi tecknade redan innan Tyra var född, ifall det skulle bli en massa komplikationer iom förlossningen eller strax efter pga vad fan som helst.

    Vi har ju dessutom inte gratis sjukvård, utan endast kraftigt subventionerad. Det kostar varje dygn du är på sjukhus. Alla mediciner får du betala själv. Sjukresor etc. Framförallt så kan du få ganska stora inkomstbortfall så livet kan gå rätt illa. Har man en bra försäkring då kan man få ut en ordentligt klumpsumma så man slipper tänka på pengar också när ens barn och en själv kämpar med något mycket viktigare.

    SvaraRadera
  2. Så det du vill säga är att man ska ha en sån?

    SvaraRadera
  3. Ja det ska man ha. Tror föregående talare fick med det hela.

    SvaraRadera
  4. Vi har inte försäkrat våra barn heller men vi funderar på att göra det, sådär "om något händer". Man ångrar sig nog annars. Jag fick ut ersättning för min astma tack vare att mamma hade försäkrat mig, det är ju bra.

    SvaraRadera
  5. Jao, man bör nog ha, tycker jag. Men man ska kolla upp att den faktiskt täcker ordentligt. Många försäkringar vi kollade upp var typ "om du blir sjuk får du aldrig ha gått på offentliga toaletter"... alltså det var i princip omöjligt att få ut några pengar.

    SvaraRadera
  6. Ja det är ju själv fan. Jag kollade på den som mitt fackförbund hade och den såg ju rätt bra ut. Men det är nog värt att kolla upp ja.

    SvaraRadera
  7. Klara ska absolut ha en bra barnförsäkring, tycker jag!

    Om något skulle hända så att hon blir allvarligt sjuk en längre tid kan det kosta mycket i form av att ni måste vara borta från jobbet, extrautgifter kring sjukhusvistelser och sånt. Att "det allmänna" frikostigt betalar hjälpmedel, rehabilitering och träning när det behövs stämmer inte längre, om det nu någonsin gjort det.

    Och skulle något hända så att hon inte kommer att kunna arbeta helt eller inte alls gör en bra barnförsäkring skillnad mellan ett liv ständigt på marginalen och ett liv på någorlunda lika villkor som andra. Pengar kan inte ersätta allt men de kan kompensera rätt mycket. Det är mycket större risk att barn drabbas av sjukdomar än olyckor, förresten. Och de flesta försäkringar ska tecknas den allra första tiden om man ska vara så säker som möjligt på att den gäller utan undantag för än det ena och än det andra.

    En försäkringssäljare påminde mig om att det är viktigt att tänka på att man inte tecknar en dyrare försäkring än man egentligen har råd med på lång sikt. Man ska kunna leva bra under tiden också. Och oavsett hur bra försäkring man än har så förhindrar den inte att skador och olyckor händer...

    Här är en bra länk: http://www.konsumentverket.se/Klaga/Konsumentbyraerna/Konsumenternas-forsakringsbyra/

    SvaraRadera