tisdag 10 augusti 2010

Think outside the box.

Pappa tycker att vi ska bygga ett enplanshus med sammanhängande garage. För att det är praktiskt. Det här huset är ju rätt nice. Jag har inte tänkt enplanshus förut bara. Han kanske har rätt.
Jag gillar att det finns förråd och klädkammare för det är nämligen inte standard precis. Sedan är det rätt kul att ungarna har ett eget crib och att master bedroom har egen toa. :D

4 kommentarer:

  1. Det ser ut som ett toppenhus!

    SvaraRadera
  2. Suprkäck planlösning!! stor tvättstuga å lite privacy för föräldrarna :) köp! snyggt var det också.

    SvaraRadera
  3. Jag tittade på det här först när du lade upp det utan att fundera så mycket - då. En sån här planlösning fungerar inte alls speciellt bra om man har mindre barn, som kanske sover oroligt på natten. Hur lång tid tar det att höra in till föräldrasovrummet om ett barn vaknar till och drömmer mardrömmar eller mår dåligt och behöver kontakt av andra orsaker? Hur lång tid tar det att gå emellan mitt i natten om man är liten och rädd?

    Men med hyfsat vuxna barn är det naturligtvis en annan sak. Eller så får barnen sova i det lilla rummet intill föräldrarnas medan de är små, fast har man flera så kan det bli trångt.

    Jag bodde i en radhuslägenhet en tid när Johan och Anja var små - omkring 1 och 3 år - och då fanns det ett sovrum med badrum, tänkt till föräldrarna, på övervåningen och ett sovrum, vardagsrum, kök och toalett på nedervåningen. Hallå - hur tänkte någon när det planerade det? Skulle jag inte ens sova på samma våning som barnen då om jag inte ville dela sovrum med dem? Jag gjorde barnkammare av vardagsrummet - stort och fint, mycket golvyta att leka på och med direktutgång till uteplatsen på baksidan och till köket. Parkettgolv :) Så tog jag rummet bredvid till sovrum åt mig och gjorde "vuxenvardagsrum" på övervåningen där jag kunde ha saker ifred för barnen, om de inte var där med mig såklart. Barngrind nedanför trappan. TV, grammofonskivor, böcker och annat ömtåligt. Efter kvällsbadet såg vi ibland på TV där innan det var sovdags, sen satt jag kanske där en stund för mig själv när barnen sov. Fast mest var jag i köket eller i mitt rum då så det lilla rummet var ganska lite använt.

    Bara för att visa att man inte alltid kan eller behöver använda bostäder som arkitekten tänkt (fast när de besiktigade lägenheten efter att vi flyttat ut sa fastighetsskötaren att de aldrig varit med om att någon annan gjort som jag) ;)

    SvaraRadera
  4. Nej man gör ju naturligtvis som man vill. I huset som vi nu köpt ligger ju ett sovrum precis intill "föräldrasovrummet" där Klara såklart kommer sova. Sedan kan hon och "lillebror" kanske flytta upp när de blir lite större. De kan ju dela i början tills vi gjort fint där uppe och det är mysigt och tryggt men nattlampor och mys.

    SvaraRadera